ΣΤΑΘΜΕΥΣΗ ΜΟΝΙΜΩΝ ΚΑΤΟΙΚΩΝ

Εν συντομία: Εντός των οικισμών κατά την τουριστική περίοδο πρέπει να θεσπιστεί Ελεγχόμενη Στάθμευση με ένα λογικό κόστος για τους επισκέπτες και με ελάχιστο έως καθόλου για τους Μόνιμους κάτοικους του νησιού.

Επίσης πρέπει να ελεγχθεί πλέον η ασύδοτη, παράνομη, παραβατική συμπεριφορα κλίκας ορισμένων κατοίκων – επαγγελματιών που κρατάνε ΠΑΡΑΝΟΜΑ θεσεις, βάζουν γλάστρες κλπ για δική τους εξυπηρέτηση.

Ένα από τα πολλά προβλήματα που παραμένουν άλυτα στην Πάρο, είναι το πρόβλημα της στάθμευσης των αυτοκινήτων. Η ταλαιπωρία της στάθμευσης κατά την τουριστική περίοδο είναι ανυπόφωρη για πολλούς λόγους.

Κατά την τουριστική περίοδο (πλέον Απρίλιος – Οκτώβριος) και ειδικά τα τελευταία χρόνια, τα αυτοκίνητα που διέρχονται από το νησί είναι πολύ περισσότερα από αυτά που μπορεί να εξυπηρετήσει το οδικό δίκτυο.

 1. Η λύση του προβλήματος δεν είναι η πληρωμή από τους επισκέπτες τελών στάθμευσης.
  Ο επισκέπτης πηγαίνει στο νησί για να φύγει από την πρωτεύουσα και να χαλαρώσει και δεν μπορεί να είναι συνέχεια με το χέρι στη τσέπη.

 2. Πεζοδρόμηση παραλιακής οδού όλες τις ώρες από 1-6 μέχρι τέλος Σεπτέμβρη και απομάκρυνση όλων των τροχοφόρων. Αυτό θα ισχύει και για τα μηχανάκια που διανέμουν έτοιμο φαγητό όλες τις ώρες της ημέρας. Η τροφοδοσία των καταστημάτων θα γίνεται πρωινές ώρες και η αποκομιδή απορριμάτων αργά την νύχτα.
  Ανεύρεση νέων χώρων στάθμευσης λόγω της πεζοδρόμησης της παραλιακής οδού και διαγραμμίσεις σε όλα. Ιδανικά θα πρέπει ο Δήμος να αγοράσει οικόπεδα έτσι ώστε να μπορεί να γίνει ελεγχόμενη η στάθμευση.
  Τα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα δεν θα σταθμεύουν σε δημόσιους χώρους, κανένας μας δεν καταλαμβάνει δημόσιο χώρο για να εκθέτει τα εμπορεύματα του.
  Τα ΚΤΕΛ μπορούν να μεταφερθούν στο χώρο στάθμευσης απέναντι από το Γυμνάσιο Πάρου. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα δημιουργείται πρόβλημα από και προς το λιμάνι, οι μαθητές θα εξυπηρετούνται καλύτερα και οι επισκέπτες με την σωστή σήμανση θα οδηγούνται στο σημείο πολύ εύκολα.
  Αυτό σημαίνει ότι το πάρκινγκ Κρίσπη ακριβώς δίπλα πρέπει να διαγραμμιστεί και να αξιοποιηθεί 100% έτσι ώστε όλο το χρόνο να μπορούν να σταθμεύουν εργαζόμενοι και επισκέπτες.
  Άλλωστε σε όλη την Ευρώπη δεν υπάρχει διέλευση αυτοκινήτων και δίτροχων μέσα στα ιστορικά κέντρα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *