ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΟΙΚ. ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ “ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ” ΓΙΑ ΣΒΑΚ ΠΑΡΟΥ

ΠΡΟΤΑΣΕΙΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΝΟΙΚ. ΔΩΜΑΤΙΩΝ ΠΑΡΟΥ-ΑΝΤΙΠΑΡΟΥ “ΜΑΝΤΩ ΜΑΥΡΟΓΕΝΟΥΣ” ΓΙΑ ΣΒΑΚ ΠΑΡΟΥ:::

–Από Λιβάδια έως Μπουνταράκι (εκτός χώρου λιμανιού) να δημιουργηθεί ενιαίος πεζόδρομος πλάτους 2m αποκλειστικά για πεζούς & ΑΜΕΑ. Επίσης να δημιουργηθεί και ποδηλατόδρομος πλάτους 1m. Τόσο στον πεζόδρομο όσο και στον ποδηλατόδρομο, να υπάρξει αυστηρή αστυνόμευση.
–Ελεγχόμενη στάθμευση στο parking του Γράβαρη από Μάιο μέχρι Σεπτέμβριο. Το 20% των θέσεων να δοθεί στους μόνιμους κάτοικους του παραδοσιακού οικισμό της Παροικίας μέσω δωρεάν καρτών στάθμευσης, ενώ στο υπόλοιπο 80% των θέσεων να υπάρξει ελεγχόμενη στάθμευση, ανάλογη με αυτή που εφαρμόζεται γύρω από την πλατεία του Αγ. Νικολάου. Με την εφαρμογή του μέτρου αυτού θα λυθεί και το μείζον πρόβλημα της παραμονής οχημάτων που σταθμεύουν για μήνες ολόκληρους.
–Ασφαλτόστρωση και διαγράμμιση του parking στις “Φιστικιές”.
–Δημιουργία εφαρμογής που θα ενημερώνει τον χρήστη για κενές θέσεις στους χώρους στάθμευσης της Παροικίας. Παράλληλα στην ίδια εφαρμογή θα μπορούσαν να μπουν και τα ενδιαφέροντα σημεία της Παροικίας συμπεριλαμβανομένων διαδρομών στον παραδοσιακό οικισμό, που θα ξεναγούν τον επισκέπτη. Για το μέλλον υπάρχουν πολλές προτάσεις που μπορούν να προστεθούν στην εφαρμογή ακόμα και με οικονομικό αντάλλαγμα.
–Μεταφορά του ΚΤΕΛ απέναντι από το Κ.Υ., παράλληλα του δασυλλίου της Παναγίας Εκατονταπυλιανής έως το ύψος της διασταύρωσης. Η μεταφορά αυτή επιβάλει την δημιουργία κατάλληλου διαδρόμου κύλισης των βαλιτσών των επισκεπτών από το λιμάνι έως την αφετηρία των λεωφορείων.
–Μεταφορά της αφετηρίας ΤΑΞΙ, στις θέσεις στάθμευσης μπροστά από τις τράπεζες Alpha & Eurobank. Με το τρόπο αυτό, η κυκλοφορία γύρω από τον μύλο στο λιμάνι θα μειωθεί, ιδιαίτερα κατά τις ώρες αιχμής.
–Απομάκρυνση όλων των ενοικιαζόμενων αυτοκινήτων από την περιοχή του λιμανιού. Κάθε εταιρία να μεταφέρει τους πελάτες με minibus στο εκάστοτε σημείο παραλαβής του οχήματος. Αυτό μπορεί να επιτευχθεί μέσω μίας κεντρικής διαχείρισης για όλα τα γραφεία και να στέλνουν τους πελάτες με κοινά minibus, τα οποία θα παίρνουν τους πελάτες κατευθείαν από το λιμάνι χωρίς να επισκέπτονται τα γραφεία και να τους παραδίδουν τα αυτοκίνητα στο παρκινγκ. Το αντίστροφο θα γίνεται και στην παράδοση.
–Επέκταση περιόδου της κλειστής εισόδου των οχημάτων στον παραλιακό δρόμο της Παροικίας από Πάσχα έως τέλη Οκτώβρη, με στόχο εκτός από την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.
–Επέκταση περιόδου απαγόρευσης κυκλοφορίας βαρέων φορτηγών στο λιμάνι, με στόχο εκτός από την κυκλοφοριακή αποσυμφόρηση, την επιμήκυνση της τουριστικής περιόδου.

Με εκτίμηση,
το Δ.Σ.

  1. Θα μετατρέψουμε την πλατεία Αγίου Νικολάου σε συγκοινωνιακό κόμβο;
    Η πλατεία αυτή πρέπει να αναβαθμιστεί και όχι να γίνει χειρότερη και από την πλατεία Ομόνοιας του 2004.

  2. Γρηγόρης Γκουτζιούπας

    Η πλατεία του Αγίου Νικολάου (πρώτη όμορφη εικόνα που αντικρίζει ο επισκέπτης της Πάρου) αντί να υποβαθμιστεί πρέπει να εξωραϊστεί και να αναδειχθεί περισσότερο μέσα από έργα ανάπλασης.
    Δεν καταλαβαίνω ποιο πρόβλημα κυκλοφορίας θα λύσει η μεταφορά του σταθμού των ΚΤΕΛ σε απόσταση 100 μέτρων από τη σημερινή θέση.
    Ο πανελλαδικά καταξιωμένος δήμαρχος Τρικάλων μετέφερε τα ΚΤΕΛ 3 χιλιόμετρα έξω από το κέντρο της πόλης για αποσυμφόρηση, δεν κατέστρεψε πλατείες για να τα μεταφέρει λίγα μέτρα πιο πέρα.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *