Δρόμος ήπιας κυκλοφορίας

Ο δρόμος που ξεκινάει απέναντι από το κατάστημα του Πανώριου και φτάνει μέχρι το Επαλ είναι ένας δρόμος όπου έχει 2 παιδικούς σταθμούς, μια σχολή χορού, 2 φροντιστήρια και περνάει και από το Επαλ.
Κινούνται τόσοι μαθητές και γονείς καθημερινά προς/από αυτούς τους ΄χώρους όπως επίσης για το Γυμνάσιο και το 2ο δημοτικό. Στο πρώτο του κομμάτι από τον περιφερειακό ως και κάτω από το γήπεδο, οι πεζοί περπατούν με ρίσκο την ακεραιότητα τους καθώς δεν υπάρχει πεζοδρόμιο και αναγκάζονται να περπατούν επί του δρόμου και σχεδόν στο κέντρο του καθώς υπάρχουν παρκαρισμένα αυτοκίνητα και από τις δυο πλευρές!
Επιπλέον, έχουν να αντιμετωπίσουν και τα αυτοκίνητα που εισέρχονται από τον περιφερειακό τα οποία τον διανύουν με αυξημένη ταχύτητα. Επισημάνω το πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι πεζοί και ιδιαίτερα τα παιδιά και προτείνω κάποιες ιδέες χωρίς να είμαι ειδικός. Ίσως όμως είναι μια αφορμή για σκέψη για καλύτερες λύσεις που θα βοηθήσουν τους πεζούς.

-Πιθανό να ήταν σωστό να συνεχίσει η μονοδρόμηση του μέχρι κάτω από το γήπεδο.
-Να απαγορευθεί το πάρκινγκ κατά μήκος του, δικαίωμα παρκαρίσματος ενός αυτοκίνητου για τους ιδιοκτήτες των σπιτιών που βρίσκονται κατά μήκος και να γίνει ήπιας κυκλοφορίας.
-Το ιδανικό θα ήταν να πεζοδρομηθεί και να μπορεί να περνάει αυτοκίνητο για να τυχόν εφοδιασμούς καταστημάτων, δημοτική συγκοινωνία (με σκοπό να εξυπηρετεί τα εκπαιδευτικά ιδρύματα), η καθαριότητα του Δήμου.
Εύχομαι πραγματικά αυτή η πάγια δύσκολη κατάσταση να αλλάξει προς το καλύτερο.
Ευχαριστώ πολύ.

Leave a Comment

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *